Α.Ο.Ο.

LOGO AOO

Ο Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  είναι ένας νέος σχετικά σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε το 1970.

Την περίοδο 1989-90 κατάκτησε την 3ηθέση στο ελληνικό πρωτάθλημα και έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας Βόλεϊ. Προχώρησε δύο γύρους νικώντας και αποκλείοντας διαδοχικά την Χαποέλ του Ισραήλ και την Τουρκική ‘Αρτσελίκ. Αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από την πανίσχυρη Δυναμό Μόσχας. Την επόμενη περίοδο κατακτώντας πάλι την 3η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος έπαιξε για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Στο δεύτερο γύρο αποκλείσθηκε από την Βουλγαρική Λέφσκι, αφού είχε προχωρήσει εις βάρος της Μαλέβ Βουδαπέστης.

Η περίοδο 1992-93 ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά της. Είχε μία λαμπρή πορεία, αφού έπαιξε στους τελικούς τόσο του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλου αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Ολυμπιακού. Την επόμενη χρονιά αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου έφθασε μέχρι το Φαιναλ Φόρ της Γενεύης και έπαιξε με τις πανίσχυρες Ιταλικές ομάδες Σίσλευ και Μίλαν.

Την περίοδο 1994-95 κατέκτησε την 3η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και έτσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στον Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Στην Ευρώπη συμπεριλήφθηκε στους ισχυρούς δεν έπαιξε στους προκριματικούς γύρους. Πέρασε από τους 16 νικώντας την Κουόπιο Φιλανδίας και στους 8 απέκλεισε την Πολωνική Τσέλμιεκ. Στο Φάιναλ Φόρ στην Πάρμα αντιμετωπίζοντας ξανά δύο πανίσχυρες Ιταλικές ομάδες κατέκτησε την δεύτερη θέση νικώντας την Μίλαν. Στον τελικό κόντρα στην Πάρμα μέσα στην έδρα της με την απόδοση της έγραψε μία χρυσή σελίδα στο Ελληνικό βόλεϊ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έφθασε σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για την διάκρισή της αυτή η πολιτεία δια του Υφυπουργού Αθλητισμού τίμησε την ομάδα σε ειδική τελετή. Επίσης ο Δήμος Ορεστιάδας υποδέχθηκε τους νικητές και στα γραφεία του Α.Ο.Ο. έφθασαν δεκάδες ευχές και συγχαρητήρια από απλούς φιλάθλους, συλλόγους, φορείς και επώνυμα πρόσωπα όχι μόνο του αθλητικού χώρου.

Την περίοδο 1995-96 παίζει τρίτη συνεχόμενη χρονιά φθάνει σε Ευρωπαϊκό Φάιναλ Φόρ, αποκλείοντας την Πορτογαλική Καστέλο Ντα Μάγια και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Στους τελικούς του Παρισιού με την συμπαράσταση πάνω από 300 ένθερμους Εβρίτες φιλάθλους από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη προσπάθησε να ξεπεράσει την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Αυτήν την φορά δεν της το επέτρεψαν οι δύο Ιταλίδες κυρίες του παγκόσμιου βόλεϊ η Αλπιτούρ Κούνεο και η Γκαμπέτα Μοντικιάρι. Η προσπάθεια από τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση συνεχίζεται, η συμπαράσταση των φιλάθλων είναι δεδομένη, ίσως το όνειρο πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Το 1997-1998 έρχεται 2η στο Πρωτάθλημα ενώ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ευρώπης καταφέρνει να πάρει την 2η θέση.

Το 1998-1999 παίρνει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και συμμετέχει στους 8 του Κυπέλλου Ευρώπης.

Το 1999-2000 τερματίζει 3η στο πρωτάθλημα και παίρνει την 3η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης ενώ η ομάδα των Παίδων χρίζεται πρωταθλήτρια κατακτώντας την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων.

Το 2000-2001 τερματίζει 3η στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, συμμετέχει στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος και συμμετέχει στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Το 2001-2002 τερματίζει στην 4η θέση του Ελληνικού Πρωταθλήματος και λαμβάνει το εισιτήριο για την συμμετοχή της στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας C.E.V. για το 2002-2003.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η πτώση της ομάδας με αποτέλεσμα το 2009 να πέσει στη Β΄ κατηγορία.

Το 2011 ανέβηκε στην Α2 κατηγορία και τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο Όμιλος διαθέτει επίσης τμήματα στίβου, τένις, πινγκ-πονγκ και σκάκι.