Γυμναστικός Σύλλογος Φιλία Ορεστιάδας

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την προαγωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας. Κύρια επιδίωξη του Συλλόγου είναι η ανάδειξη του ταλέντου των αθλητών του, η υποστήριξη και αποδοχή όλων όσων αθλούνται στα τμήματά του. Φιλοδοξία μας πάνω απ’ όλα η χαρά της συμμετοχής στις αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο Σύλλογος διατηρεί ακαδημίες εκμάθησης όπου οι μικροί αθλητές και αθλήτριες ασκούνται στο αγαπημένο τους άθλημα από έμπειρους προπονητές. Τονίζεται ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων και των μετακινήσεων των αθλητικών αποστολών που γίνονται μόνο με δημόσια μέσα μεταφοράς και με την έγγραφη ενημέρωση και συγκατάθεση των γονέων εφόσον πρόκειται για ανήλικους αθλητές

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ από το 2005 αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α) και έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Διαθέτει τμήματα καλαθοσφαίρισης (basketball) και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) τα οποία συμμετέχουν στα τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα αντίστοιχα. Στις επιτυχίες μας η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία της ανδρικής ομάδας πιγκ-πογκ η οποία θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2011- 12 και η κατάκτηση της πρώτης θέσης από την ανδρική ομάδα μπάσκετ στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την αγωνιστική περίοδο 2010-11.

Με βάση το καταστατικό του διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που η θητεία του είναι διετής. Στις εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο συγκροτείται ως εξής:

– Πρόεδρος: Μαυρίδης Σόλων.
– Αντιπρόεδρος: Βλάχος Κωνσταντίνος.
– Γεν. Γραμματέας: Δολαψόγλου Ιωάννης.
– Ταμίας: Παρασκευαΐδης Χρήστος.
– Μέλος: Τσανάκας Αναστάσιος.
– Μέλος: Μποκαλίδης Ιωάννης.
– Μέλος: Χαριτούδης Σταύρος.

Στους κ.κ. Μαυρίδη Σόλωνα και Χαριτούδη Σταύρο ανατέθηκαν καθήκοντα εφόρων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στους κ.κ. Βλάχο Κωνσταντίνο, Παρασκευαΐδη Χρήστο, Τσανάκα Αναστάσιο, Μποκαλίδη Ιωάννη καθήκοντα εφόρων καλαθοσφαίρισης για τις μικρές ηλικίες.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ στα λίγα χρόνια της ιστορίας του πέτυχε να μεγαλώσει σε αριθμό μελών και να αναγνωρισθεί από τους κατοίκους της περιοχής μας για την ευγενική του προσπάθεια να αναδείξει τον αθλητισμό χωρίς φανατισμούς. Χρειάζεται τη συμπαράσταση των δημοτικών αρχών και των συμπολιτών του ώστε να συνεχίσει να εμπλουτίζει και να θωρακίζει το χαρακτήρα της νέας γενιάς ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με σώμα υγιές και καθαρό μυαλό.