Σχολείο Δεύτερη Ευκαιρίας

SDE01

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Ορεστιάδας

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας είναι Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Απευθύνεται σε απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή σε όσους δενολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο και ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στόχος είναι, πέρα από σύγχρονες βασικές γνώσεις και δεξιότητες, οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι να εκπαιδευτούν ή να ενισχυθούν σε κοινωνικούς ρόλους που ήδη έχουν, ή θέλουν να έχουν, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στην οικονομική και πολιτική ζωή και να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ή την κοινωνική τους ανέλιξη μέσα από τη βελτίωση του εκπαιδευτικού  επιπέδου τους.

Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό, από τις 16:30 έως τις 20:30.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, στο Εσπερινό Λύκειο ή στο Γενικό Λύκειο, στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) ή και να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ.

Το Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας βρίσκεται επί των οδών Ευριπίδου – Ζίγκμπουργκ & Μ. Μπότσαρη (πρώην στρατόπεδο Σταθάτου).

 

Για να εγγραφεί κάποιος απαιτούνται:

α) φωτοτυπία του δελτίου αστ. ταυτότητας και

β) τίτλος σπουδών  (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών Γυμνασίου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2552023393 καθημερινά από τις 9:00π.μ.-2:00μ.μ και 6.30μμ – 8.30μμ.

 

e-mail:mail@sde-orest.evr.sch.gr

web page: http://sde-orest.evr.sch.gr