«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» ταξιδεύει στον Κυπρίνο

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα»

ταξιδεύει στον Κυπρίνο και την Ορεστιάδα

 

Το παραμύθι «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,που κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ, θα παρουσιασθεί στον Κυπρίνο και την Ορεστιάδα.

Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από την  Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η παρουσίαση στον Κυπρίνο  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  30 Μαρτίου  2019 και ώρα 5.30 το απόγευμα   στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Ορεστιάδα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 το πρωί  στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Οι ήρωες του παραμυθιού, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας  με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι με διαδραστικό τρόπο, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου.

Την  παρουσίαση στην Ορεστιάδα θα  προλογίσουν  ο  πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ορεστιάδας Γιώργος Καραγιάννης.

Συμμετέχει η Παιδική-Νεανική χορωδία “Εν Ορεστιάδι”,  του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας της ΔΗΚΕΠΑΟ.

 

 

Διοργάνωση:

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ)

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Τοπική Κοινότητα Κυπρίνου

Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ Α.Α.

 

Το βιβλίο:

 

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης  παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ

Αρχοντίδης Αρχοντής