Μουσική βραδιά – Εξομολογήσεις με την Μάρθα Φριντζήλα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
Eξομολογήσεις  – μια de profundis παράσταση για φωνή, πιάνο, μπάσο και τύμπανα-

Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει υλικό από την δισκογραφία την δική της και των καλλιτεχνών που αγαπά πλαισιωμένη από τρεις εξαίρετους μουσικούς: Τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και τον Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα. Mια μουσική υπενθύμιση της ομορφιάς που μας περιβάλλει με οδηγό τα λόγια αγαπημένων ποιητών και την ερμηνεία τεσσάρων καλλιτεχνών που συνομιλούν, αναπολούν, πειραματίζονται και εξομολογούνται παίζοντας το σοβαρό τους παιχνίδι επί σκηνής.

 

“Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ’ απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες.”

 

Ας είναι τα λόγια αυτά του Μάνου Χατζιδάκι ο οδηγός στις “Εξομολογήσεις”. Ας γίνουν τα τραγούδια μας ασπίδες στα βέλη τής ασχήμιας, ας γίνουν πολιορκητικοί κριοί στην κερκόπορτα της απάθειας και της ανοχής. Αυτό μας έχει απομείνει. Και μην γελιέστε, είναι πανίσχυρο όπλο το τραγούδι. Και είναι ακατανίκητη δύναμη η ποίηση.

 

“…τα πούλμαν ας μείνουνε ακίνητα

την όχθη θα την περάσουμε πεζή”