Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης

Τον Μάιο του 1992 γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού στην ακριτική πόλη της Ορεστιάδας, το Βορειότερο και γεωγραφικά στρατηγικό σημείο της Ελλάδας. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο είχε στείλει το πρώτο του σήμα λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1989.

Η τότε Δημοτική Αρχή πίστεψε στην ιδέα της  λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού αν και ήταν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η δημιουργία του καθώς εκτός από τα 2 κρατικά κανάλια της χώρας οι περισσότερες εικόνες που έφταναν στο δέκτη της τηλεόρασης την εποχή εκείνη ήταν από τη γειτονική Τουρκία.

Στην Αρχή ήταν όλα δύσκολα. Δεν υπήρχε ο ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός ούτε η ανάλογη εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά το μεράκι και ο ενθουσιασμός των εργαζομένων στην Τηλεόραση έδωσε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα όσον αφορά την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σε τοπικά θέματα.

Έως το 1999 η τηλεόραση αποτελεί τμήμα του Δήμου Ορεστιάδας. Το 1999 αποκόπτεται ο ομφάλιος λώρος από τον Δήμο και η Ραδιοτηλεόραση γίνεται επιχείρηση.

Από τότε έως και σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες βελτίωσης τόσο στον τεχνολογικό όσο και στον ενημερωτικό τομέα.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα μεταδίδεται ολόκληρο το εικοσιτετράωρο με δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδίδεται από τις 5μμ έως τις 12μμ με παιδικές εκπομπές, λαογραφικές, λογοτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ιατρικές, μουσικές παραγωγές, προβολές ταινιών ξένου και ελληνικού κινηματογράφου, απευθείας μεταδώσεις συναυλιών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων δίνοντας βαρύτητα στην ενημέρωση μέσω των δελτίων ειδήσεων.

Η ΔΕΡΤΟ στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η θητεία του Δ.Σ ακολουθεί αυτήν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύνθεση Δ.Σ.

Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης

Μέλη

Ηλίας Αγγελακούδης, Δημοτικός Σύμβουλος, ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο Φώτιο Χαντζή

Ζαλουφλής Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Σιανκούρη

Τριανταφυλλίδης Δημήτριος, δημότης, ως Τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το δημότη Χρόνη Διαμαντίδη

Τσονίδου Βικτωρία, δημότισσα, ως Τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το δημότη Μιχάλη Πετρούση

 

Απόφαση ορισμού μελών Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας

 

Το πρόγραμμα ελέγχεται και νομιμοποιείται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη χορήγηση αδειών ετησίως.