Ανακοινώσεις

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης έως 31-12-2019 για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31-12-2019 ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ»

 

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 145/30.09.2019, παρατάθηκε έως 31.12.2019 ο Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος Α’ 73/17.05.2019) περί Ρύθμισης Οφειλών.

Με την παραπάνω πράξη δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου Ορεστιάδας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29.11.2019,κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη.

Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις έως εκατό(100)-πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων-με απαλλαγή κατά ποσοστό από εκατό (100%) έως πενήντα (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

H αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 στις Εισπράξεις και στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ορεστιάδας (Βασ. Κων/νου 9-11, 1ος όροφος, ώρες 08:00 -14:00).

 

Κατεβάστε σε pdf την ανακοίνωση

Η Λίμνη των Κύκνων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Νικόλαος Σαμαράς

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ

RUSSIAN STATE BALLET

Ορεστιάδα

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ.

Κλειστό Γήπεδο Νικόλαος Σαμαράς

 

H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877 . Ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του μεγάλου συνθέτη. Ο χρόνος τον δικαίωσε. Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του που κερδίζει σταθερά χρόνο με το χρόνο μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως. Όχι μόνο θεωρείται σε κάθε εποχή μια σύγχρονη παράσταση μπαλέτου, αλλά η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ είναι σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο της ερωτικής θεματολογίας.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. Η ιστορία βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε μεταξύ 1975 και 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους σε αυτό το έργο. Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Βλάσλαβ Νιζίνσκι, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαργκότ Φοντέιν, Ταμάρα Τουμάνοβα, Φρέντερικ Άστον.

Σήμερα η «Λίμνη των Κύκνων» θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η “Λίμνη των Κύκνων” που θα παρουσιαστεί  με την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι και από τότε κατέχουν μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των κλασικών μπαλέτων κερδίζοντας διαρκώς χειροκρότημα και διακρίσεις. Δημιούργησαν τη δική τους παράδοση, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στο κλασικό μπαλέτο, ειδικά σε έργα όπως η “Λίμνη των Κύκνων”.

Διάρκεια : 2 ώρες με το διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά: 18 €

Παιδικά: 12 €

Προπώληση Εισιτηρίων:

Public, Κωνσταντινουπόλεως 185, 2552021403

Βιβλιοπωλείο Εμμανουηλίδου, Κωνσταντινουπόλεως 215, 2552022640

 

Δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις από στρατιωτικό κλιμάκιο την Δευτέρα 7 και 9 Οκτωβρίου στο Αμμόβουνο και στη Λεπτή αντίστοιχα

Προγράμματα Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων Δυνάμεων
Ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 7 και Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στα
χωριά Αμμόβουνο και Λεπτή αντίστοιχα, από 9:30Ω έως 12:00Ω, στρατιωτικό
ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από γενικό ιατρό και ανάλογο νοσηλευτικό
προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στα αγροτικά ιατρεία των χωριών, για δωρεάν
υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης σε
ασφαλιστικά ταμεία.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Μαζί για το παιδί – Εγκαίνια των αναβαθμισμένων χώρων του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου Νέας Βύσσας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σας προσκαλεί στα εγκαίνια των αναβαθμισμένων χώρων του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Νέας Βύσσας,

την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου