Εθελοντισμός

Καλές πρακτικές δικτύωσης και συνεργασίας Φορέων και ΜΗΚΥΟ στο Δήμο μας

Μια ακόμα δημιουργική συνεργασία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής πρόνοιας, που υλοποιεί το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εισηγητών από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Οι εισηγήτριες:

(περισσότερα…)

Δελτίο τύπου για το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας στον Δήμο Ορεστιάδας 15-20 Ιουλίου 2016

Ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό. Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών, οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση είναι:
1. Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση 2. Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης 3. Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα 4. Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρημένο ιστορικό Οστεοπόρωσης και 5. Γυναίκες μικρής ηλικίας στην περίπτωση που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
Οι γυναίκες την ημέρα της εξέτασής τους καλό θα είναι να έχουν μαζί τους παλαιότερες μετρήσεις.
Στο Δήμο Ορεστιάδας το πρόγραμμα οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 20 Ιουλίου ως εξής:
 Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, ΚΑΠΗ ΔΙΚΑΙΩΝ,  Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, ΚΑΠΗ ΚΥΠΡΙΝΟΥ,  Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, ΚΑΠΗ ΒΥΣΣΑΣ,  Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, ΚΑΠΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Α΄ΑΙΘΟΥΣΑ,  Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, ΚΑΠΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Α΄ΑΙΘΟΥΣΑ
Ώρες προσέλευσης 9:00π.μ. – 1:00μ.μ.

Πληροφορίες:
 κ. Άννα Μπογιατζή, τηλ. 2552350301  κ. Αρετή Κόφκελη, τηλ. 2552026730
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ομιλία για την Υπέρταση στο ΚΑΠΗ Κυπρίνου

ΟΜΙΛΙΑ ΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΤΑΣΗ…. ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΥΠΙΝΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος περί υγείας ο λόγος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 0 Ιουνίου ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Δημοτική Κοινότητα Κυπρίνου ομιλία με θέμα την Υπέρταση. Στόχος θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για τις αιτιολογίες τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της νόσου στην υγεία τους. Επίσης θα παρουσιασθούν οι μέθοδοι μέτρησης κι ελέγχου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη καθώς και στις ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ομιλητής ο Ειδικός Παθολόγος Απότας Αθανάσιος μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου που ιδιωτεύει στην Ορεστιάδα. Η παρουσία των κατοίκων θα συμβάλλει στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην επίτευξη του βασικού σκοπού του προγράμματος που είναι η πρόληψη προβλημάτων υγείας και η βελτίωση της υγείας τους. Έπεται συνέχεια στη Δημοτική Κοινότητα Δικαίων.

Πρόγραμμα προαγωγής Δημόσιας Υγείας και ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης, με τον τίτλο «Περί υγείας ο λόγος»

Πρόγραμμα προαγωγής Δημόσιας Υγείας και ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης, με τον τίτλο «Περί υγείας ο λόγος» θα εφαρμοστεί στο Δήμο μας, με ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και σε συνεργασία με τους φορείς παροχής α΄ βάθμιας και β΄βάθμιας υγείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και το ΕΔΔΙΠΠΥ. Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες αλλά και προληπτικούς ελέγχους για διάφορα νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και θα λάβει χώρα τόσο στον κεντρικό Δήμο όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες Ν. Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου. Η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Στέφανος Καραθεοδωρή, στη Νέα Βύσσα, στις 7:30 μ.μ. θέμα της είναι: «Σωματική και ψυχική υγεία οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, σχέση σωματικής και ψυχικής υγείας, ευεξία». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ομιλήτρια η Μαρασλή Αναστασία, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, υπ γραφείου Κοινωνικής Προστασίας Δ. Ορεστιάδας

Ανταλλακτικό γιορτινό παζάρι στην πλατεία Δασίου 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015

και πάλι…..
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΙΟΥ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου μας στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις του ανταλλακτικού παζαριού (με είδη ένδυσης. υπόδησης, σχολικά και είδη οικιακής χρήσης) υπέρ των ευπαθών ομάδων, μας ενθάρρυνε να σχεδιάσουμε την πραγματοποίηση ενός ακόμα παζαριού στην πλατεία Δασίου για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη(16και 17/12/2015).
Το παζάρι μας θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και είναι ανοιχτό τόσο για όσους χρειάζονται κάτι από τα είδη που πρόσφεραν οι συμπολίτες μας γι αυτό το σκοπό όσο και για αυτούς που θέλουν να αφήσουν αυτά που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα. Τα είδη προσφέρονται δωρεάν.
Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν συμβολικά ένα ελάχιστο τίμημα στον κουμπαρά της κοινωνικής αλληλεγγύης για τους άπορους πολίτες, που διαχειρίζεται η εθελοντική ομάδα προστασίας ευπαθών ομάδων.

Σας περιμένουμε

Τελευταία ανακοίνωση-πρόσκληση ενδιαφερομένων για την παρακολούθηση προγράμματος διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων

Τελευταία ανακοίνωση-πρόσκληση ενδιαφερομένων για την παρακολούθηση προγράμματος  διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων -αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών

(περισσότερα…)