Γενικές Ανακοινώσεις

«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι!».Το Followgreen Δήμου Ορεστιάδας καλεί κάθε νοικοκυριό να ενημερωθεί για το πώς μπορεί με απλές κινήσεις να κάνει να περιορίσει την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

 

Ανακοίνωση πορισμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας Βροχόπτωσης Πλημμύρας και Παγετού 2022

Διαβάστε αναλυτικά το Πόρισμα Παγετού

Διαβάστε αναλυτικά το Πόρισμα Πλημμύρας

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση για τα πορίσματα Βροχόπτωσης σε μορφή pdf

Προμήθεια νέου καλαθοφόρου για τις ηλεκτρολογικές εργασίες μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΑΞΙΑΣ 130.076,00 €, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II».

Την Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ορεστιάδας  η παραλαβή του νέου καλαθοφόρου οχήματος, αξίας 130.076,00 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος II.

Η προμήθεια του εξειδικευμένου αυτού οχήματος τελευταίας τεχνολογίας, σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες υλοποίησης ηλεκτρολογικών εργασιών του Δήμου βοηθώντας έτσι στο να γίνεται  ακόμα πιο άμεσα η αποκατάσταση των βλαβών προς όφελος των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας.

Με την παραλαβή του νέου καλαθοφόρου ολοκληρώνεται και η προμήθεια μηχανημάτων έργου  συνολικής χρηματοδότησης 223.000,00 € από το πρόγραμμα Φιλόδημος II, ενισχύοντας σημαντικά τον στόλο του Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά ο Δήμος Ορεστιάδας προχώρησε  στην προμήθεια:

– Ενός  καλαθοφόρου οχήματος

– Ενός  μικρού ερπυστριοφόρου εκσκαφέα

– Ενός  μικρού φορτωτή πλάγιας ολίσθησης

– Μίας  υδραυλικής σφύρας

– Δύο ραμπών αλουμινίου

 

Ο Δήμαρχος

Μαυρίδης Βασίλειος

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίου τύπου σε μορφή pdf

Ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τtχνη, μια σιωπηλή επανάσταση : η Τέχνη ως δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπ ιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης».

Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στη δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ, «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                      ΘΕΜΑ: Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στη δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ, «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης, συμμετείχε στη δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του νεοσύστατου Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ, «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ από τις 6 έως τις 9/12/2022 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «Muniexpo 2022».

Η επίσημη Ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κο Ευάγγελο Βλιώρα, ο οποίος ανέλαβε και την ξενάγηση στην πόλη της Ιερουσαλήμ, καθώς και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κο Κυριάκο Λουκάκη, ο οποίος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην κοινή συνεδρίαση των Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών από τις δύο χώρες και εξέφρασε τις ευχές του για την ευόδωση και την επίτευξη των στόχων του δικτύου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Τοπικών Αρχών του Ισραήλ, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στα οφέλη συνεργασίας των Δημοτικών Αρχών και μάλιστα για θέματα Πολιτισμού και Υγείας.

Τους Έλληνες εκπροσώπους υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κος Ησύχιος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία και το έργο του Πατριαρχείου.

Ακολούθησε προσκύνημα στο Ιερό Ναό Γέννησης της Βηθλεέμ, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Διοκαισάρειας και Πατριαρχικού Επισκόπου Βηθλεέμ, Σεβασμιότατου κου Βενέδικτου.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κος Μαυρίδης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρόεδρου του Ισραήλ κου Ισαάκ Χέρτζογκ και παρέστη σε συνάντηση Δημάρχων από όλο τον κόσμο  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο των εργασιών των εθνικών αποστολών από τις δύο χώρες, επισφραγίστηκε  η συνέχεια της συνεργασίας των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο  και συμφωνήθηκε ότι οι στρατηγικές που θα αναπτυχθούν, θα έχουν στο επίκεντρό τους την Υγεία και τον Πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών των μελών του δικτύου, έγινε  ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου Ορεστιάδας, η επόμενη συνάντηση να διεξαχθεί  στην Ορεστιάδα, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.