Γενικές Ανακοινώσεις

Αλλαγή ώρας δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19 (rapid test), στην πόλη της Ορεστιάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Αλλαγή ώρας δειγματοληπτικών  ελέγχων ταχείας ανίχνευσης    αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην πόλη της Ορεστιάδας.»

 

Ενημερώνουμε το κοινό ότι η καθιερωμένη εβδομαδιαία δράση δειγματοληψίας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test),  από την Τετάρτη 26-1-2022 και στο εξής θα  πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη  στο Διασυνοριακό Κέντρο (πρώην Δασαρχείο) κατά τις  ώρες 11:00 έως 13:00.

Οι  πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται  μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας

–          Μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν στο δεύτερο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του παγκόσμιου οργανισμού, Envolve Entrepreneurship

 

Αθήνα – 1 Δεκεμβρίου 2021: Ο Δήμος Ορεστιάδας υποστηρίζει το «2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη».  Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org), προσκαλώντας για μια ακόμη χρονιά ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. O διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ παράλληλα το Envolve διοργανώνει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας διάρκειας τεσσάρων ωρών για μαθητές, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ, με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματία». Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τη νέα γενιά επιχειρηματιών με υπευθυνότητα, εξοπλίζοντάς τους με τις πρώτες παραστάσεις και εφόδια για τα μελλοντικά τους εγχειρήματα.

 

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 18:00-19:00, θα διοργανωθεί διαδικτυακή παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Envolve, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα γνωρίσουν συμμετέχοντες του προηγούμενου διαγωνισμού, θα εξοικειωθούν με την πλατφόρμα του διαγωνισμού, την έννοια της επιχειρηματικότητας αλλά και της αειφορίας. Για τη συμμετοχή στο webinar είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3cJcE2i

 

Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα,  θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους. Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας  https://greece.envolveglobal.org/el/education/school_contest/. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 27 Φεβρουαρίου 2022.

Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, o Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship και επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Libra Group στην Ελλάδα, δήλωσε: “Tο ποσοστό συμμετοχής τόσο των μαθητών/τριών, όσο και των εκπαιδευτικών, στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Η ομάδα του Envolve βρίσκεται κοντά στους μαθητές/τριες και στα σχολεία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα μέσα από διαδραστικές συζητήσεις και εκπαιδευτικά πρόγραμμα, όπως ο μαθητικός διαγωνισμός αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Ευχαριστούμε πολύ όμως και τους εκπαιδευτικούς, που έχουν αγκαλιάσει τις δράσεις μας και είναι συνοδοιπόροι μας στα νέα αυτά εγχειρήματα αλλά και τους μαθητές/τριες που θα τα αποτελέσουν τη νέα γενιά επιχειρηματιών συνδράμοντας στην αναβάθμιση του επαγγελματικού και συνεπώς βιοτικού επιπέδους της πατρίδας μας.”

O Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: “Η ομάδα του Envolve συνεχίζει για 10η χρονιά να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, παρέχοντας εκπαίδευση, πόρους και βραβεία, αλλά και την καλλιέργεια των επιχειρηματικών δεξιοτήτων από μικρή ηλικία. Με τα μαθητικά μας προγράμματα απευθυνόμαστε στους επιχειρηματίες του αύριο και τους δίνουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, έχοντας την αειφορία στο επίκεντρο των στόχων τους. Η καλλιέργεια των επιχειρηματικών δεξιοτήτων αποτελεί αναμφίβολα ένα εφόδιο για το μέλλον. Οι μαθητές/τριες, πέρυσι, μας απέδειξαν ότι η δημιουργικότητα δεν έχει ηλικία. Ανυπομονούμε να δούμε και φέτος τις ιδέες τους να λάμπουν.”

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Κρήτης,  του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Το MEdIES, το EPLO, το Open Coffee Heraklion, το POS4work, το Women Do Business, οι Global Shapers, η ATRAKTOS, το YES Forum, το Xanthi Tech Lab, το Youth Entrepreneurship Club, το Bizrupt, το Skywalker, το Startup Greece, το Uni.ties και το ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, στηρίζουν επικοινωνιακά το μαθητικό διαγωνισμό (Community Partners).

To Envolve ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, με αποστολή να υποστηρίξει επιχειρηματίες στην Ελλάδα και την Αμερική μέσω τριών πυλώνων: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Στην Ελλάδα, μέσω της διοργάνωσης οκτώ κύκλων του ετήσιου διαγωνισμού Envolve Award Greece, έχει αναδείξει 34 νικητές που δραστηριοποιούνται σε 19 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, έχοντας δημιουργήσει περισσότερες από 1.800 θέσεις εργασίας, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις άνω των €260 εκατομμυρίων, με την αποτίμησή τους να ξεπερνά τα €850 εκατομμύρια.

– Τέλος –

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 63 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. Αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, το Envolve εργάζεται προς την ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης προς όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το https://greece.envolveglobal.org/.

 

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Follow Green – Γίνε ήρωας της κλιματικής αλλαγής- Green Mission» Μαζί στην προσπάθεια για υγιή δάση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Γίνε ήρωας της κλιματικής αλλαγής- Green Mission»
Μαζί στην προσπάθεια για υγιή δάση

 

Το Followgreen Δήμου Ορεστιάδας μας καλεί να σκεφτούμε την προστασία των δασών, να ενημερωθούμε για την κλιματική αλλαγή και να μάθουμε πώς μέσα από πράσινες λύσεις θα διατηρήσουμε τα δάση υγιή.

Λάβε μέρος στο Green Mission:

«Προστάτεψε το πράσινο, γίνε ήρωας της κλιματικής αλλαγής» & Κέρδισε ένα μοντέρνο θερμός

http://www.followgreen.gr/orestiada/Mission/Single/3091

Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – Green Mission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Πρόσκληση στο Τελικό Συνέδριο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ του έργου GreeThis που θα πραγματοποιηθεί 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2021

Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση σε pdf

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης σε pdf

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγραμμα Παρασκευής και Σαββάτου σε pdf

 

Παρακολουθήστε το συνέδριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 online  εδώ

Παρακολουθήστε το συνέδριο Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20 Νοεμβρίου 2021 online  εδώ

Passcode και για τις δύο συνεδριάσεις θα εισάγετε 68200

Αναγγελία ζημιών ΕΛΓΑ από βροχόπτωση σε βαμβακοκαλλιέργειες

Σας ενημερώνουμε ότι παραγωγοί που οι βαμβακοκαλλιέργειές τους έχουν υποστεί ζημία («ΚΑΡΑΜΕΛΑ») σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% από τις ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ που σημειώθηκαν στις αρχές του μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση σε pdf

Ακύρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην Τοπική Κοινότητα Βύσσας, καθώς και στο Διασυνοριακό Κέντρο του Δήμου Ορεστιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ακύρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην  Τοπική Κοινότητα Βύσσας, καθώς και στο Διασυνοριακό Κέντρο του Δήμου Ορεστιάδας.»

 

Σας γνωρίζουμε ότι οι προγραμματισμένες δράσεις για αυτή την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν. Συγκεκριμένα:

Ακυρώνεται η δράση για την Τρίτη  9 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11:00΄ έως 13:00 στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Τοπική Κοινότητα Βύσσας .

Επίσης ακυρώνεται η δράση για την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στο Διασυνοριακό Κέντρο (πρώην Δασαρχείο) κατά τις  ώρες 10:00 έως 13:00. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί για αυτή την εβδομάδα στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας από τις 8:30 έως 15:00.