Γενικές Ανακοινώσεις

Διακήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ανάδειξης του υπαίθριου θεάτρου τοπικής κοινότητας Δικαίων Δήμου Ορεστιάδας»

Διαβάστε αναλυτικά την Διακήρυξη

Διαβάστε αναλυτικά την Περίληψη

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του Δήμου Ορεστιάδας για τη φυσική καταστροφή της 11 / 06 / 2022

Διαβάστε αναλυτικά την Ανακοίνωση

Αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης

Αίτηση προς την Επιτροπή κατραγραφής και εκτίμησης ζημιών της Π.Ε Έβρου (Δια μέσω του Δήμου Ορεστιάδας)

Αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε μορφή doc

Αίτηση προς την Επιτροπή κατραγραφής και εκτίμησης ζημιών της Π.Ε Έβρου (Δια μέσω του Δήμου Ορεστιάδας) σε μορφή doc

 

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test) στον οικισμό Ορμενίου  του Δήμου Ορεστιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στους οικισμούς Μεγάλο Δέρειο και Μικρό Δέρειο της  Δημοτικής Ενότητας Ορφέως του Δήμου Σουφλίου   και στον οικισμό Ορμενίου  του Δήμου Ορεστιάδας.»

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ)  του ΕΟΔΥ,  το Δήμο Σουφλίου  και το Δήμο  Ορεστιάδας,  διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό.

Οι δράσεις  θα πραγματοποιηθούν:

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, ώρες 10:00 π.μ. έως 11:30π.μ. στον  οικισμό του Μεγάλου Δέρειου, στο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου και  κατά τις ώρες 12:00 μ.μ έως 13:30μ.μ. στον οικισμό του Μικρού Δέρειου στο χώρο έμπροσθεν του καφενείου στην πλατεία.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 , ώρες 10:00π.μ. έως 12:00μ.μ. στον οικισμό του Ορμενίου , στο χώρο του Κ.Α.Π.Η.

Οι  πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται  μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας».

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στην συνεδρίαση της 31/05/2022 αποφάσισε τη δημιουργία «Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας» το οποίο θα αποτελεί ένα άτυπο θεσμικό όργανο του Δήμου Ορεστιάδας, που θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους 17 έως 30 ετών που ζουν, εργάζονται και φοιτούν στην περιοχή να εκφράζονται, να διατυπώνουν τις ιδέες και τις απόψεις τους για τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά τους, την κοινωνία, τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που βιώνουν στην πόλη που ζουν με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Νέων.

Θα συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας καθώς θα συμμετέχει συμβουλευτικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού δράσεων σε τομείς πολιτισμού , πληροφόρησης και διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου.

Σύμφωνα με το Σχέδιο του Κανονισμού, ο οποίος θα ψηφιστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων:

Προϋπόθεση για τα αιτούντα πρόσωπα, είναι το ηλικιακό όριο μεταξύ 17-30 ετών και η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης ότι κατοικούν στο Δήμο Ορεστιάδας.
Ο συνολικός αριθμός των θέσεων για τους Νέους Δημοτικούς Συμβούλους είναι τριάντα τρία άτομα, όσες και οι θέσεις των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας και έως δέκα αναπληρωματικές θέσεις Νέων Δημοτικών Συμβούλων.
Η επιλογή των Νέων θα γίνει με τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η μέρα και η ώρα της οποίας θα ανακοινωθεί εγκαίρως προς τους υποψήφιους και το ευρύ κοινό με κάθε πρόσφορο μέσο.
Όταν κλείσουν οι αιτήσεις, την επεξεργασία τους και την προετοιμασία των κληρωτίδων αναλαμβάνει ο Δήμος Ορεστιάδας.
Η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας, θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.
Για όλους του παραπάνω λόγους, καλούμε τους Νέους και Νέες ηλικίας 17-30 ετών, που κατοικούν στο Δήμο Ορεστιάδας από 01/06/2022 έως 30/06/2022 να συμπληρώσουν και να στείλουν την αίτηση που ακολουθεί, στο email: info@orestiada.gr και να διεκδικήσουν μια θέση Νέου Δημοτικού Συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας.

Για πληροφορίες, διευκρινήσεις ή βοήθεια στην συμπλήρωση της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Δήμο Ορεστιάδας στα τηλέφωνα: 2552350305, 2552350300, 2552350301

Κατεβάστε την αίτηση σε μορφή Word

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

 

Ημερίδα «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις» Το Εργαστήριο Μηχανικών Επιστημών και Τοπογραφίας του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:«Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις» Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00

 

Διαβάστε αναλυτικά

 

 

 

Πρόσκληση μελών Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ορεστιάδας σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24.05.2022 και ώρα 09:00

Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση