Γενικές Ανακοινώσεις

Εγγραφή – Επανεγγραφή νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ορεστιάδας (13-31 Μαΐου 2024)

Διαδικασία και Δικαιολογητικά Εγγραφής

Έντυπο αίτησης για τους Παιδικούς της πόλης της Ορεστιάδας

Έντυπο αίτησης για τους Παιδικούς Βύσσας, Κυπρίνου και Ριζίων

Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

Έντυπο βεβαίωσης υγείας

 

Παραδοσιακό γλέντι με Γκάιντες την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο των δράσεών του διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με Γκάιντες την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πενταλόφου. Πρόκειται για μια πασχαλινή εκδήλωση που αποτελεί θεσμό ετών για τον τόπο μας και βασίζεται στην ανάδειξη του πατροπαράδοτου μουσικού μας οργάνου, την γκάιντα. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών στα Δίκαια Μεγάλη Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 10:30π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η Τοπική Κοινότητα Δικαίων στο πλαίσιο των δράσεών τους,  προγραμματίζουν   εκδήλωση   με τίτλο  «Το Κυνήγι των πασχαλινών αυγών» την Μ. Τετάρτη 01/05/2024 στις 10:30πμ στο μικρό γυμναστήριο των Δικαίων.

Πρόκειται για ένα κυνήγι θησαυρού κατά το οποίο τα παιδιά αναζητούν κρυμμένα αυγά που βρίσκονται σκορπισμένα και κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, όπως κατασκευές λαμπάδων, πασχαλινές χειροτεχνίες και άλλα πολλά!

Η Αντιδήμαρχος

Μπραϊκούδη Ευαγγέλια

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Ανακοινώνεται στους υπόχρεους ιδιοκτήτες κατοικιών που εμπίπτουν στον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων ότι έχει δοθεί παράταση των προθεσμιών σχετικά με την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν σε κάθε αντιπυρική περίοδο.
Έτσι σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/38701/1172-Β’2194-10-04-2024) για τα υφιστάμενα κτίρια παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής ως εξής:
α) Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση μέχρι την 10η/05/2024, από τον εξουσιοδοτημένο διαχειριστή
β) Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας, μέχρι την 10η/06/2024, από τους ιδιοκτήτες.
Κατά τα λοιπά ισχύει η από 2899/20-03-2024 ανακοίνωσή μας
Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων με κτίσμα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις και σε δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις ή βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από αυτές, να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες μέχρι την εκπνοή των παραπάνω προθεσμιών.

ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

 

2ος Διαγωνισμός Πιάνου “Αναΐς Κασαπιάν”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

2ος Διαγωνισμός Πιάνου

“Αναΐς Κασαπιάν”

 

Ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Πιάνου “Αναΐς Κασαπιάν” μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας  το Σάββατο 13 Απριλίου 6:30μμ και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 11:30πμ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας.

Τα μέλη της καλλιτεχνικής Επιτροπής είναι η κα Ματίκα Θέλξη, η κα Κασαπιάν Σεσίλ, η κα Δημητριάδου Μαρία και η κα Λελίδου Έλενα.