Ανακοινώσεις

Ενημερωτική Ομιλία για το κοινό, με θέμα: Υπέρταση – Υπερλιπιδαιμία – Μεταβολικό Σύνδρομο την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00μμ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Με το παρόν Δελτίο επιθυμώ να ενημερώσω τον πληθυσμό της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και των περιχώρων οικισμών, για την Δράση Προληπτικής Ιατρικής που διοργανώνει το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας : Ενημερωτική Ομιλία για το κοινό, με θέμα « Υπέρταση – Υπερλιπιδαιμία – Μεταβολικό Σύνδρομο », η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00μμ  στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, με ομιλητές γενικούς – οικογενειακούς ιατρούς της Δομής μας .

Στόχος της δράσης είναι ο πληθυσμός που θα την παρακολουθήσει, να αποκτήσει αδρές γνώσεις πάνω σε αυτά τα νοσήματα ούτως ώστε, εγκαίρως να ζητήσει και να λάβει ιατρική βοήθεια εάν διακρίνει στον εαυτό του ή στους οικείους του σημεία τα οποία παραπέμπουν στα ως άνω νοσήματα.

Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μέγιστη αποδοχή του πληθυσμού αυτής της προσπάθειας και άρα μέγιστη συμμετοχή η οποία και θα κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορείτε και εσείς να συνδράμετε και να προσφέρετε τα μέγιστα, ώστε αυτή την προσπάθεια πρωτίστως να κάνουμε να την αγκαλιάσει ο κόσμος προβάλλοντάς την.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf

Πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως EUROPEAN HEALTHY CITY, στο Ετήσιο Τεχνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        ΘΕΜΑ: «Πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως EUROPEAN HEALTHY CITY, στο Ετήσιο Τεχνικό Συνέδριο

του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

 

 

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, παρευρέθηκε στις εργασίες του Ετήσιου Τεχνικού Συνεδρίου των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και παρέλαβε την Πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλος του EUROPEAN HEALTHY CITIES NETWORK FOR PHACE VII (2019-2025).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης μας και τόνισε ότι η ανακήρυξη του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλους του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του Δήμου και παράλληλα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας θα προσφέρει στους πολίτες υγεία και ευημερία και θα αποδειχθεί αντάξιος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Η εν λόγω διάκριση είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μακροχρόνιας δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς από την αίτηση και μέχρι τη σύνταξη και την κατάθεση της πρότασης, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δυο χρόνια. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας βρισκόταν σε συνεχή επαφή και παρείχε επεξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του WHO European Network of Healthy Cities, μέχρι να περάσει στο Δεύτερο στάδιο των αξιολογήσεων και να λάβει την Πιστοποίηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Ορεστιάδας είναι ο τρίτος Δήμος της Ελλάδας , μαζί με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, που λαμβάνει Πιστοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά το Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Ορεστιάδας βιώνει πλέον την υψίστη τιμή να βρίσκεται και να διαδραματίζει ρόλο στον Παγκόσμιο χάρτη των φορέων που εργάζονται για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας και της ευζωίας των πολίτων.

 

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του:

·         στην Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Υγειών Πόλεων κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, για την βοήθεια και την στήριξη που μας παρείχε από την υποβολή της αίτησης και μέχρι σήμερα

·         σε όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ορεστιάδας που συνέβαλαν με τις γνώσεις και τις προτάσεις τους σ ’αυτό το τεράστιο εγχείρημα

·         στην Γενική Γραμματέα του Δήμου Ορεστιάδας, κα Ζαχαρούλα Πέπη, που ανέλαβε τη σύνταξη, την υποβολή και την υποστήριξη της υποψηφιότητας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Μαυρίδης Βασίλειος