Ευχαριστήριο για εθελοντές και φορείς που συνδράμουν στην υποστήριξη των προσφυγών από Ουκρανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήριο για εθελοντές και φορείς  που  συνδράμουν στην υποστήριξη των προσφυγών από Ουκρανία»

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ορεστιάδας από το ρόλο του ως  κεντρικού συντονιστή των εθελοντικών  ενεργειών υποστήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία που καταφθάνουν  στον Δήμο μας, εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του  σε όλους τους πολίτες, φορείς κι επιχειρήσεις  που συνδράμουν καθημερινά  στην προσπάθεια αυτή, με τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης,  λευκών ειδών, τροφίμων, ειδών  καθαριότητας καθώς και την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών φιλοξενίας και διατροφής από τοπικές επιχειρήσεις .

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς) που με μεγάλη ευαισθησία πραγματοποίησαν  μέσα στις σχολικές μονάδες, τη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών, μυώντας ταυτόχρονα στους μικρούς μαθητές στις έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Επίσης στο Ξενοδοχείο Βιέννη  και το Εστιατόριο Χαγιάτι, για τη συνεχιζόμενη παροχή δωρεάν  υπηρεσιών διαμονής και διατροφής σε περιπτώσεις προσφύγων που δεν διαθέτουν άλλο υποστηρικτικό ή συγγενικό περιβάλλον.

Σημαντικότατη κι αποδοτική  ήταν και η συνέργεια με την Διεύθυνση Α’θμιας εκπαίδευσης ,το ΚΠΑΑΔΟ, το  Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου , το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας  και την Ύπατη Αρμοστεία για τους  Πρόσφυγες , προς άμεση εξυπηρέτηση αιτημάτων ένταξης σε προσχολική και σχολική βαθμίδα εκπαίδευσης,  ένταξης σε πρόγραμμα φροντίδας νηπίων καθώς και  παροχής υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Γνωστοποιούμε ότι την περίοδο αυτή  εστιάζουμε τις ενέργειές μας  στη συλλογή  τροφίμων  και ειδών προσωπικής υγιεινής, διότι η ανάγκη για τα παραπάνω είδη  είναι συνεχής και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς  οι αφίξεις προσφύγων στον τόπο μας συνεχίζονται.

Με την ευκαιρία του παρόντος ευχαριστηρίου, ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας προς τους πολίτες για τη  συλλογή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, υπέρ των προσφύγων  από το Τμήμα μας, στο χώρο του Δημαρχείου.

Επίσης, ενημερώνουμε και για τη συνέχιση της καταγραφής των προσφύγων, καθώς και ενεργειών  υποδοχής αυτών και παρακαλούμε για τη συνεργασία  με οποιαδήποτε φορέα ή άτομο, προς την κατεύθυνση αυτή.