Ενημέρωση του Κ.Υ. Ορεστιάδας σχετικά με μη πραγματοποίηση καθιερωμένων δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19 (rapid test), στην πόλη της Ορεστιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Σχετικά με μη πραγματοποίηση καθιερωμένων δειγματοληπτικών  ελέγχων ταχείας ανίχνευσης   αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην πόλη της Ορεστιάδας.»

            Ενημερώνουμε το κοινό ότι η καθιερωμένη εβδομαδιαία δράση δειγματοληψίας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test),  η οποία λαμβάνει χώρα κάθε Τετάρτη  στο Διασυνοριακό Κέντρο (πρώην Δασαρχείο),  από Τετάρτη  19-7-2023 έως και την Τετάρτη  16-8-2023 , δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία δράση δειγματοληψίας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test),  θα πραγματοποιηθεί ξανά από Τετάρτη 23 -8-2023.

Οι  πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται  μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.