Επιστημονικό Συνέδριο και 1ο Ελληνοβουλγαρικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιστημονικό Συνέδριο «Μελέτη, προστασία, διατήρηση και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή» διοργανώνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 ο Δήμος Ορεστιάδας στο Συνεδριακό Κέντρο Πετρωτών. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο SYNERGIA – Synergy between the people, the cultural and the natural heritage in Municipalities of Lyubimets, Ivailovgrad and Orestiada, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία.

Στο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές στη διαχείριση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου των συμμετεχουσών περιοχών στο έργο, όπως και μια σημαντική παρουσίαση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τον ρόλο της δασικής αναψυχής στην τοπική ανάπτυξη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας «κάνει πρεμιέρα» το 1ο Ελληνοβουλγαρικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ορεστιάδας μαζί με τον Δήμο του Lyubimets. Από την Ελλάδα θα παρουσιαστεί το έργο «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ενώ από τη Βουλγαρία θα γίνει η προβολή του βίντεο της θεατρικής παράστασης «5 BG Muffins» που οργανώθηκε από το κοινωνικό κέντρο Bratolubie – 1884 Lyubimets. Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Διόνυσος και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τέλος, ο Δήμος Ορεστιάδας υποστηρίζει ενεργά την πεζοπορική δράση που θα υλοποιήσει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο Καταφύγιο ΜΠΑΡΑ  ο Περιπατητικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Πενταλόφου Ν. Έβρου «ΔΡΥΜΟΣ» που επίσης είναι εταίρος του έργου SYNERGIA.

Όλες οι δράσεις του διημέρου εντάσσονται στη διοργάνωση EC Cooperation Day.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Διαβάστε το πρόγραμμα σε μορφή pdf