Επιστολή Δημάρχου προς Αγνώστους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

Ποιο συναίσθημα, ποια σκέψη, ποια ανάγκη να είναι άραγε υπεύθυνη γι αυτή τη συμπεριφορά βανδαλισμών στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Άλσους:


Είναι να αναρωτιέται κανείς ποιος μπορεί να έχει την πρόθεση, τη δύναμη ,το κουράγιο να καταστρέφει το όμορφο. Πόσο μάλιστα όταν είναι έργο εθελοντικής προσπάθειας απλών ανθρώπων, συμπολιτών μας , που κατέθεσαν ανιδιοτελώς ιδρώτα και κόπο για να το παραδώσουν σε όλους μας . Μικρά έργα, καθημερινά φτιαγμένα με μεράκι από το περίσσευμα του χρόνου και της ψυχής τους.
Είναι ν΄ απορείς πως μπορεί να τους «χαλάει» ο φρεσκοβαμμένος καθαρός και ασφαλής πια χώρος στο θεατράκι μας, στο άλσος . Τον καμαρώσαμε όλοι μας σαν τέλειωσαν οι εθελοντές το έργο τους, όσοι ήμασταν εκεί κι όσοι δεν ήμασταν. Φάνταζε έτοιμος να υποδεχτεί τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, να φιλοξενήσει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και να πλημμυρίσει από πρωταγωνιστές (τα ίδια τα παιδιά μας τις περισσότερες φορές) στις γιορτές και τα δρώμενα που διοργανώνουν σχολεία και σύλλογοι αλλά και θεατές κάθε ηλικίας .
Κόπος ,χρήματα, μεράκι, σκόρπισαν στην αυλαία του μαζί ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ , ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ, ΤΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΙΔΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.
Γιατί όλος τούτος ο θυμός κι η οργή με χρώμα μαύρο σαν αυτό που έγραψαν τα συνθήματα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους .Τί όπλισε τα χέρια των καταστροφέων;
Ήταν καλύτερα το πριν;
Ποιοι άραγε είναι εκείνοι που προτιμούν τα σκουπίδια, τα σπασμένα γυαλιά, τα σκουριασμένα κάγκελα τις κατεστραμμένες σιδεριές, από την καθαριότητα , την ασφάλεια και την ομορφιά;
Έχουν πρόσωπο , όνομα, ταυτότητα. Θέλουν προφανώς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κάποιο τρόπο. Θέλουν κάτι να πουν…
Υπάρχει βήμα, δημόσιος λόγος, ελευθερία να πουν τις απόψεις τους. Τι τους υποκινεί, τι επιθυμούν.
Είμαστε εδώ να τους ακούσουμε ν΄ αναζητήσουμε μαζί ένα τρόπο θετικό να εκφραστούν, να δράσουν ,να συνυπάρξουν μαζί μας δίχως εχθρότητα και θυμό σε μια κοινωνία αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού .