Εθελοντική δράση στο Υπαίθριο Θέατρο Άλσους στις 3/5/2015

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ

Το έργο θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «συμμετέχω –φροντίζω- αναδεικνύω ότι αγαπώ»
΄Ηταν παρά πολλοί εκεί….. Ακόμα μια φορά…. Γέμισαν με τις παρουσίες τους και τα εργαλεία τους το χώρο. Το υπαίθριο θεατράκι ζωντάνεψε. Η παράσταση που δινόταν ήταν δίχως θεατές και χειροκροτήματα.


Το έργο εμπεριείχε πολύ δράση σκούπισμα των κερκίδων, φροντίδα του πρασίνου συλλογή των σκουπιδιών, πλύσιμο του χώρου αποκατάσταση των σπασμένων κιγκλιδωμάτων και των θυρών, βάψιμο των κιγκλιδωμάτων, ασβέστωμα των κερκίδων.
Οι συντελεστές της παράστασης γύρω στα σαράντα πέντε άτομα σε ρόλους κόντρα από αυτούς που συνήθως υποδύονται στον καθημερινό τους βίο.
Υποδύθηκαν με επιτυχία αν και ερασιτέχνες οι περισσότεροι ρόλους βαφέα, σιδηρουργού, ηλεκτροσυγκολλητή, αχθοφόρου, φροντιστή πρασίνου, καθαριστή.
Από κοντά και η πυροσβεστική, με ζήλο και ιδιαίτερη επιμέλεια οι πυροσβέστες έπλυναν όλα τα τσιμεντένια μέρη του υπαίθριου χώρου και το ξαναζωντάνεψαν δίνοντας λάμψη και φρεσκάδα στο χώρο.
Το ασβέστωμα ήταν η τελευταία πινελιά των «ερασιτεχνών καλλιτεχνών» που μεταμόρφωνε ώρα με την ώρα το χώρο σαν όμορφο πίνακα .
Το αποτέλεσμα αποζημίωσε όλους όσους ήμασταν εκεί ,για τον κόπο και τον ιδρώτα που χύθηκε άφθονος μια τόσο ζεστή ημέρα.
Στα πρόσωπα όλων μας αποτυπώνονταν η χαρά της δημιουργίας και η πλήρωση που έρχεται από την ανιδιοτελή προσφορά . Χαμογελαστοί αποχωρήσαμε αργά το μεσημέρι Κυριακής, δίνοντας την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε εκεί το προσεχές Σάββατο, 9/5/2015 την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας .
Φωτογραφίες πριν την Εθελοντική Δράση