Ο Δήμος Ορεστιάδας βραβεύει τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο Σχολικό Μαραθώνιο – Πάμε Ανακύκλωση 2019-2020

Ο Δήμος Ορεστιάδας βραβεύει τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο
Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2019-2020

Εντυπωσιακή η προσπάθεια των μαθητών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 στα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, καθώς η προσπάθεια των μαθητών ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα δημοτικά σχολεία (13 σε αριθμό) συνέλεξαν περισσότερα από 1.800 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Τα πρώτα σχολεία θα επιβραβευτούν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία θα λάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθεια τους.

Τη βράβευση υποστηρίζει η ΑΦΗΣ, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος Κ. Μαυρίδης Βασίλης με στόχο να τιμήσει τους μαθητές, που απέδειξαν ότι είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την προάσπιση του περιβάλλοντος, θα παρευρεθεί στις νικητήριες σχολικές μονάδες ώστε  να παραδώσει τους επαίνους των σχολείων και τα δώρα του χορηγού, την Τετάρτη 17/6 και ώρα 12.00 π.μ.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις περιβαλλοντικές δράσεις προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα νηπιαγωγεία.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf