Παίζοντας στην Πλατεία

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δυο βραδιές στην πλατεία μας, στις 28/5και στις 5/6/2015, διαφορετικές, γεμάτες χρώματα, φωνές παιδικές και δημιουργικό οίστρο. Ταπεινά υλικά, μολύβια, χαρτιά, μπογιές, ψαλιδάκια, στα χέρια των μικρών θαμώνων της πλατείας, μεταμορφώνονταν σε έργα και πίνακες μιας αυθόρμητης ιδιότυπης ομαδικής τέχνης και γέμιζαν φως και χαρά τα πρόσωπά τους.

Η ιδέα ήταν τόσο απλή, οι μικροί μας φίλοι να αναγνωρίσουν ότι η πλατεία είναι κα χώρος παιχνιδιού, ειρηνικής και ασφαλούς συνύπαρξης, αλλά και μια μικρή όαση πρασίνου που χρειάζεται τη φροντίδα και αξίζει την προσοχή όλων των επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων.

Ο στόχος εφικτός και άμεσος , η πλατεία μας να είναι όμορφη, ασφαλής ,καθαρή φιλόξενη και προσβάσιμη σε όλους μας, Σημείο αναφοράς για ντόπιους και τουρίστες. Σύμβολο της πόλης μας και το καμάρι μας .

Η προσέλευση και η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών αλλά και των γονέων που μαζί με πλειάδα εθελοντών πλαισίωσαν τη δράση μας, μας ενθάρρυνε να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε κι άλλες τέτοιες δράσεις στο μέλλον.

Η εθελοντική ομάδα προστασίας ευπαθών ομάδων στην πρώτη επίσημη δράση της, έδειξε δυναμισμό και έμπνευση και κέρδισε υποστηρικτές όπως και η ομάδα προστασίας περιβάλλοντος που με την συνδρομή της η πλατεία και όχι μόνον αναβαθμίζονται.

Το μεγαλύτερο κέρδος μας, η ενεργοποίηση των πολιτών, η συμμετοχή τους και η ουσιαστική τους παρέμβαση και , ώστε η πόλη μας να είναι πλέον ανθρώπινη, και φιλική για το περβάλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Υπεύθυνη Μαρασλή Αναστασία

Αφίσα πλατε’ας

Βεβαίωση για παιδιά