Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων οικογενειών

Τμήμα  Κοιν. Προστασίας

Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ορεστιάδας

Βασ. Κων/νου 11 Τ.Κ. 68200 Ορεστιάδα

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ορεστιάδας ενημερώνει ότι σε λίγες ημέρες τα σχολεία  ανοίγουν  τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές  για τη νέα σχολική χρονιά. Πέρα από τη συγκίνηση  των γονέων που για πρώτη φορά στέλνουν τα  παιδιά τους  στο σχολείο, και την αναμενόμενη αγωνία μαθητών και γονέων για την έκβαση των μαθημάτων την προσαρμογή και ανταπόκριση  στις σχολικές ευθύνες, έκδηλη είναι και η αγωνία πολλών  γονέων  να καλύψουν τις δαπάνες που απαιτούνται για την  αγορά των σχολικών ειδών.

Στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο  τις οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, απευθύνουμε θερμή έκκληση  στους δημότες, συλλόγους, φορείς, καταστηματάρχες και επιχειρήσεις  που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν   προσφέροντας βασικά σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες, πλαστελίνες, κασετίνες, κλπ.

Όλα τα είδη παρακαλούμε να είναι σε άριστη κατάσταση. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές  στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς., να χαμογελούν και να αντικρίζουν με ετοιμότητα  αξιοπρέπεια και  ισοτιμία την πρόκληση της μάθησης μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί από Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στους εξής χώρους :

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Εθνομαρτύρων 98,  Παλαιά Δικαστήρια, τηλ  2552 0 26542

Στο Γραφείο Πρόνοιας, Δημαρχείο Ορεστιάδας, τηλ 2552 3 50015-16

Κέντρο  Κοινότητας (παράρτημα ΡΟΜΑ, 40 εκκλησιών 75  τηλ 2552-0-81375